Effectief rekenonderwijs
15681
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15681,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16545
 

EFFECTIEF REKENONDERWIJS

Het boek ’Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ staat in de top 10 van beste verkochte onderwijsboeken van 2017. Het boek wordt warm aanbevolen door diverse hoogleraren en verbindt de theorie met de praktische toepassing in de klas. Bij het boek is nu een even inspirerende teamscholing beschikbaar. U kunt kiezen uit de onderstaande modules.

MODULES

 1. Visies op rekenonderwijs: realistisch versus traditioneel
 • Je kunt de verschillen omschrijven tussen realistisch en traditioneel rekenonderwijs en op basis daarvan je eigen didactische visie verwoorden en onderbouwen.

 

 1. Effectief rekenonderwijs in de klas
 • Je kunt beschrijven hoe een effectieve rekenles er concreet uitziet in de dagelijkse praktijk.

 

 1. Omgaan met verschillen: zwakke en sterke rekenaars*
 • Je kunt het omgaan met verschillen effectief organiseren in de rekenles. 
  *Let op: deze module komt inhoudelijk grotendeels overeen met EDI – Omgaan met verschillen. 

 

 1. Het belang van automatiseren
 • Je kunt het belang van geautomatiseerde rekenkennis beschrijven en beschikt over kennis om dit effectief vorm te geven in de rekenles.

 

 1. Context- en verhaalsommen
 • Je beschikt over didactieken om deze sommen te onderwijzen 

 

 1. Effectief rekenonderwijs in de school
 • Je kunt omschrijven hoe je effectief leiding geeft aan het verbeteren van het rekenonderwijs binnen je eigen school.
Effectief rekenonderwijs illustratie
Illustratie: Ruud Bijman

OP MAAT

Je stelt de scholing voor je team zelf samen op basis van bovenstaande modules. Voor een duurzaam resultaat en goede verbinding met de dagelijkse praktijk in de klas, vul je de leergang aan met lesobservaties en feedbackgesprekken voor je team. Een inspirerende lezing van 1,5 uur voor je bestuur, school of organisatie behoort ook tot de mogelijkheden.

EFFECTIEF REKENONDERWIJS OP DE BASISSCHOOL

Dit boek verbindt de theorie met de praktische toepassing in de klas. Bijzonder aan deze uitgave is dat elk hoofdstuk als apart artikel te lezen is, met heldere doelen en een eigen inhoudsopgave. Jij bepaalt dus de volgorde waarin je het boek leest.